Gazononderhoud

Wil je in de lente en zomer genieten van een mooi onderhouden gazon? Periodiek gazononderhoud is onmisbaar! Voorkom dat het gazon volgroeit met mos, kale plekken krijgt of dat het gras te hoog groeit. Puur Tuin Hoveniers neemt graag de tuinwerkzaamheden uit handen.

Werkzaamheden gazononderhoud

Een gazon onderhouden houdt meer in dan met de grasmaaier in de rondte rennen. Puur Tuin Hoveniers doet dan ook meer dan grasmaaien! Om een stuk gras gezond te houden, zorgen we ervoor dat de Ph-waarde van de tuin op voldoende niveau blijft en daarom bemesten we het gras. Daarnaast gaan we de strijd aan met mos. Veel gazons hebben last van mos, omdat mos graag nestelt op zure grond.

Verticuteren is een noodzakelijke taak om het gazon in volle groei en bloei te krijgen. Bij verticuteren verwijderen we een viltig laag dood gras. Vaak komt dit laagje op het gazon doordat het gemaaid gras blijft liggen. Door te verticuteren zorgen we ervoor dat de wortels van het gras voldoende zuurstof krijgen.

Na het verticuteren kunnen er kale plekken ontstaan. Dan is er geen nood aan de man. Het enige wat we dan nog moeten doen is het opnieuw inzaaien van gras. We harken het graszaad er voorzichtig in, zodat vogels of het regenwater hier niet vandoor mee gaan!

Periodiek het gras bijhouden

Het gazon kan in de wintermaanden en herfstmaanden meer met rust gelaten worden. Alleen wanneer de groeiseizoenen aanbreken is periodieke gazononderhoud essentieel voor het behoud van een mooi stukje gras. Het gras moet iedere week gemaaid worden als het snel groeit en in droge periodes moet het gras besproeid worden. Wil je dit uit handen geven? Wij helpen je graag! Puur Tuin Hoveniers werkt ook op basis van een tuinonderhoudscontract.

Het werkgebied van Puur Tuin hoveniers beslaat, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk, Pijnacker, Delft, Delfgauw, Rotterdam en omstreken. Wil jij ons inzetten voor gazononderhoud? Neem vandaag nog contact op met Puur Tuin Hoveniers via 06-12994268 of vul ons contactformulier in.


Facebook

Waarom wij?


Categorieen

  • Beplanting
  • Boomverzorging
  • Houtconstructies
  • Sneeuw en gladheidsbestrijding
  • Tuintips
  • Uw tuin één vaste prijs
  • Winter
  • Zomer