Gazon verticuteren

Als de warme periodes aanbreken, is het prettig als je ten volste kan genieten van een mooi groen onderhouden gazon. Voor een gezond stuk gras is het gazon verticuteren essentieel. Puur Tuin Hoveniers heeft hiervoor het geschikte materiaal en beschikt over een enorme dosis aan ervaring. Laat je ontzorgen!

Waarom een gazon verticuteren

Het gazon maaien en klaar is kees? Zo werkt het niet helemaal in de praktijk. Een gazon heeft meer onderhoud nodig dan enkel een maaibeurt. In het gazon groeien mossen en stapelen dode grassen zich op. Dit zorgt voor viltvorming waardoor het gras verstikt kan raken. Voedingsstoffen krijgen geen kans meer om door te dringen naar de graswortels en het gras kan niet (goed) zuurstof opnemen. De gevolgen zijn groot. Er worden steeds meer oneffenheden zichtbaar en op een gegeven moment kan het gras zelfs sterven. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat dode grassen worden verwijderd en mosgroei wordt tegengegaan. Dit noem je verticuteren.

Een gezond groen gazon

Houd het gras gezond en laat je gazon verticuteren. Met verticuteren verwijderen we de viltlaag die in het gazon groeit. Hiervoor gebruiken we professioneel materiaal. Met een verticuteermachine verwijderen we alle mossen en dode grassen. Deze machine heeft messen die tot diep in de grond snijden, waardoor mos tot aan de wortel toe wordt vernietigd.

Als we klaar zijn met verticuteren, pakken we de oneffenheden in je gazon aan. Kale plekken worden opnieuw ingezaaid en droge of uitgeputte plekken geven we een boost met de juiste bemesting. Zo zorgen we ervoor dat je gazon er weer gezond en groen bij ligt!

Schakel ons in voor gazononderhoud

Voor optimaal genot van je gras is het belangrijk om tenminste één, maar het liefst twee keer per jaar het gazon te laten verticuteren. Voordat de herfst aanbreekt, is het prettig als het gras gezond en vitaal de winter ingaat. Als de lente in zicht is, is het fijn om de mossen en dode grassen weg te hebben, zodat het gras optimaal kan groeien en bloeien in de warmere periodes. Laat ons je helpen! Neem vandaag nog contact op met Puur Tuin Hoveniers via 06-12994268 of vul ons contactformulier in.


Facebook

Waarom wij?


Categorieen

  • Beplanting
  • Boomverzorging
  • Houtconstructies
  • Sneeuw en gladheidsbestrijding
  • Tuintips
  • Uw tuin één vaste prijs
  • Winter
  • Zomer