Bemesten tuin

Het bemesten van de tuin is belangrijk voor een gezonde groei en bloei van de bomen, struiken en planten. Een gezonde bodem is de basis van het leven in de tuin. Natuurlijk heeft de natuur zon, water en zuurstof nodig, maar met extra voeding help je de natuur een handje. Alleen wanneer kun je je tuin bemesten? Welke meststoffen heb je nodig? Hoe bemest je de tuin vervolgens? Puur Tuin Hoveniers weet precies hoe en wanneer de tuin bemest moet worden. Schakel ons in voor een gezonde tuin!

Tuin bemesten met de juiste meststoffen

Er zijn organische meststoffen en er is kunstmest. Organisch mest bestaat uit natuurlijke grondstoffen die langzaam maar goed worden opgenomen in de bodem. Kunstmest bestaat uit kunstmatige ingrediënten die direct door de bodem worden opgenomen. Alleen welke mest het beste is voor het bodemleven in de tuin is per situatie verschillend. Wij kunnen inschatten welke meststoffen jouw tuin nodig heeft.

Periodieke bemesting van jouw tuin

Een tuin heeft het hele jaar door zorg nodig. Bemesten is een terugkerend fenomeen. Het is algauw zichtbaar wanneer je planten het zwaar te verduren hebben door een arme bodem. Lichter gekleurd en klein blad kan het gevolg zijn van een stikstoftekort, een kaliumtekort herken je vaak aan gele of bruingerande bladeren en een tekort aan fosfaat is niet te missen door paarse verkleuringen van het blad. Voorkom een ongezond bodemleven en zorg voor bemesting.

Wil je zelf geen omkijken hebben naar de bemestingskalender? Puur Tuin Hoveniers houdt het graag voor jou bij. Met het voorjaar zorgen we ervoor dat je tuin een extra zetje in de rug krijgt als de groei en bloei start. Met de winter in de aantocht maken we je tuin winterklaar en bemesten we indien nodig.

Het bemesten van de tuin uit handen geven? Neem vandaag nog contact op met Puur Tuin Hoveniers via 06-12994268 of vul ons contactformulier in.


Facebook

Waarom wij?


Categorieen

  • Beplanting
  • Boomverzorging
  • Houtconstructies
  • Sneeuw en gladheidsbestrijding
  • Tuintips
  • Uw tuin één vaste prijs
  • Winter
  • Zomer